joi, 10 martie 2011

O zi..altfel

Azi am avut chef sa traiesc.Sa respir primavara. Sa mi simt libertatea curgandu mi prin vene si sa mi simt independenta. Am colindat prin urbea mi natala fara tinta..Cateva ore. Mi am redescoperit orasul. E frumos. Acum constientizez ca am lipsit din mine multa vreme.
Am zambit mult. Am trait clipe demult uitate. M am bucurat de banalitati. Si m am oprit in piata sa miros un buchet de trandafiri. Spre consternarea vadita a floraresei. Am ce am cu vanzatoarele de flori..
Am tras cu urechea la conversatii. Si mi am facut propriile scenarii vis a vis de viata interlocutorilor..
Am mangaiat cu ochii o pisica .Statea pe cedacul unei case batranesti. Am observat paradoxul edilic. Alaturi de casa simpla,dar fermecatoare,exista o cladire mare. Urata. Albastru inchis. Ferestre cenusii.
Apoi am privit blocurile. De parca nu le as fi cunoscut. Din nou,imaginatia mea a luat o razna...
Am vrut sa retraiesc un film.Am urcat intr un autobuz. La intamplare. Mi am rezemat capul de geam..si am pornit in incursiunea amintirilor.Parca "Scene din viata Mariei " se numea filmul..Din perioada comunista. Un film social. Cu o mica tenta politica. Dar de un dramatism real..Ea..Maria..o femeie divortata,nevoita sa isi creasca copiii singura..il intalneste pe el..omul care o ajuta sa treca peste greutatile iminente ale vietii..Si mare parte din amaraciunea ei,i se perinda in gand,intr un autobuz. Din Bucuresti. Cufundata in gandurile si amintirile sale..constata ca ajunge la cap de linie. Coboara. O astepata El. Si isi continua viata. Dar acum e fericita..
Azi am avut chef sa traiesc..

Mi-e dor,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,si doare!

Asculta mai multe audio acustica

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu