marți, 18 septembrie 2012

Mentorul



De la bun inceput, țin sa precizez ca aceasta postare este pur fictiva, orice asemanare intre personajele intalnite aici, cu cele din lumea reala sau virtuala, fiind doar coincidențe nefericite! (Asta pentru a scapa de eventualele intrebari :ce,cine cum)!

So..Amu ceva timp, cineva s a autointitulat a fi mentorul virtual al altcuiva. Bineinteles, pseudomentorul respectiv, nu are habar de terminologia cuvantului respectiv. Sa va spun și de ce. De fapt, așezați va comod in fotoliul personel, ca estem ceva de cetit..Nu mult, insa destul de profund..

In frumosul ținut al Virtualiei, traia de ceva timp , un cavaler. In armura de argint(ca sa dea bine la webcam),  se afla cu degetele pe tastatura de dimineața si pana seara, pentru a momi biete prințese (pițipoance) de internet.

Acest vajnic cautator de victime feminine, avea in posesie diverse arsenale romantice (gugalul sa traiasca!), impresionand domnișoarele si doamnele coapte(la varsta, nu la minte) , cu texte idilice de genul:
”Sunt atat de singur și trist, incat daca nu te intalneam pe calea biților, cu siguranța in urmatoarea zi ma vedeai sinucis la stirile de la ora 5..”sau,
”O sa ne vedem. Eu sunt un om simplu, nu am multe ,dar te ador...”
..și picau bietele fumei in plasa fina intinsa de impostor, de ajungeau sarmanele sa se paruie pe unde apucau.

La un moment dat, acest Casanova al netului, intalni o Ea. Neprihanita in ale parșivismului și minciunilor ireale, Regina a incercat sa țina piept cu stoicism avansurilor continui ale escrocului sentimental , cedand insa in cele din urma.
...............................................................................................................................................................
Au trecut ani..Ingenua regina și a dat seama de adevaratul caracter infect al cavalerului de tinichea, și s a ambiționat sa iși faca un renume. Nu conteaza unde, numai ca s a zbatut enorm pentru a fi respectata. Și a reușit intr un final, pe propriile sale puteri. A rupt legatura cu cel ce i a bulversat viața, vazandu și de ale sale..

....Soarta a facut, ca peste un timp, cei doi sa se reintalneasca. Virtual, normal! El, atotputernic in Iluzoria, ea mai sigura pe puterile proprii, ca oricand. Doua identitați  fara nici o asemanare, insa..

Aflandu i potențialul intelectual, Casanova expirat se lauda in stanga și in dreapta ca este meritul lui pentru ce a devenit Regina intre timp. Luandu și titulatura de MENTOR VIRTUAL. Tzeapa insa..Pentru ca incultura ascunsa datorata numai plagiatului, a ieșit la suprafața.. Necunoscand ca, mentorul este sinonim cu o persoana ințeleapta, un model drept de urmat..
Regina nu avuse ce lua bun de la el..Ipocrizia? Frustrarea? Minciuna? Perversitatea? Dualismul? Nicidecum. Ea ramase aceeași persoana cu bun simț, cu aceleași principii , și nu in ultimul rand, cu același caracter. Integru. 
..................................................................................................................................................
Povestea asta nu se termina cu ”Au trait amandoi fericiți, pana la adanci batraneți..”.Nu! Din contra..Și au vazut fiecare de viețile lor, și au reușit sa ințeleaga ca, niciodata doua minți nu pot fi asemanatoare..Sub nici o forma, și in nici un basm!!!

Machine Head - Real Eyes, Realize, Real Lie
   
 


Cei ce supraviețuiesc oricarui fapt, traiesc..dar nu il uita!

2 comentarii :

  1. :)Poveste de an 2012.
    Se pare ca oamenii in gen au priza la public.:)
    Intamplari in "Irealia" (cum inteligent spui tu) sunt n,n+1, insa aceasta e cam tipul "aveti grija".

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr adevar injero...din pacate, uneori, basmele devin realitate..si atunci avem nevoie de pilde..

    RăspundețiȘtergere