luni, 4 noiembrie 2013

Pasi.

    
Mi e dor sa calc in picioare, drumuri. Sa simt sub talpi, nelinistea intalnirii ce nu va fi. Si sa tac. Nestiuta. Sa observ vieti ce trec pe langa mine. Sa le intuiesc doar atat cat sa imi fie mie bine.

"Isi inghesui hartiile in geanta. Aiurea. Nimic ordonat. Lua de pe masa cheile, telefonul , si cativa bani. Sa fie acolo. Nu conta ca era aproape miez de ziua, si ca -logic- ar fi trebuit sa fie in cu totul alta parte. Soare palid. Un pic racoare. O zi de noiembrie nedeslusita coloristic. Nuante palide, contrastante cu viziuni bine conturate. 

Agitatia micului oras nu o mai interesa. Stia doar ca vrea sa se odihneasca. Si sa si umezeasca ochii ,privind dincolo de trupurile altora. Astepta sa evadeze. Sa si poata privi chipul , undeva unde se simtea EA. 

Nici un regret. Nici o privire in urma. Aceeasi muzica ciudata ce o insotea de fiecare data in periplurile sale solitare. Fum. Cafea la pahar, ce se racea treptat in suportul de langa. Si kilometrii ce trec si o apropie. Campuri ce se sfarsesc odata cu satele, culori tomnatice, cate un grup de copii aleatoriu ..Toate vazute in fuga. Si negandite. Nimic din ceea ce ar fi trebuit rationat. Doar balast. 

In marele oras de sticla, trafic infernal. Cu o liniste morbida, se strecura printre bolizi cu o agilitate de felina. Se apropia. Senzatia de adrenalina isi facea simtita prezenta. Suradea. Isi incepea fericirea.

Cobori . Adusa un pic de spate, respira adanc. Trecuse doar doua ore. Cat doua secole sau doua clipe. Mai conta? Tigari, geanta pusa la repezeala pe umeri.

Se opri pe strada Franceza. Cald. Terase aproape pustii. O masa la vedere. Se aseza comod. O alta cafea, un alt pachet de tigari. Si  linistea. EI. 

Studenti grabiti sau nu. Trecatori impasibili. Parinti si copii. Chiar si cativa turisti. Ce imortalizau ziduri si clipe. Ochii i se plimbau avizi de la un trecator la altul, de la o banala piatra de pe caldaram , la becul unui lampadar neaprins inca. Freamat de oras in oras. Iz de vechi in straie noi. Reclame la bere, si meniuri destul de sofisticate. Isi umplea plamanii de dorinta de a sti cat mai multe, faurind propriile istorii. 

Curios! Necuriozitatea celor ce treceau pe langa ea, ii era necunoscuta. Dar ii facea bine. Vedea. Nu voia sa fie insa vazuta. Starea de relaxare o cotropea usor. Daduse o zi pe o placere necarnala ,dar atat de binefacatoare trupului ostenit . 

Voia sa pasuiasca. Dar amana promenada. Pentru  o alta evadare. Pentru alte mici eternitati de fericire. "

Ma voi intoarce. Si voi da apa orfanilor tanguitori ai lui Stavrache Hagi-Orman. Si mi voi purta nelinistile si pe strada Covaci. Ca un muribund ce si cauta clipe de fericiri trecute, pe strazi pline de vechi amintiral.

Uraste ma perfecta. Iubeste ma defecta.

12 comentarii :

  1. Am fost pas cu pas, periplu de dus (si mai apoi vom vedea daca si intors) in singuratati ce ne fac bine.
    Ce bine-i, ce bine-i..ascult, tac !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand ma voi reintoarce, vom fi doua. Picior peste picior, tremurand cu o cana de ceai in plin oras in oras. Ne pasa de ceilalti? Nu.

      Ștergere
  2. :)

    Buna.

    Nu o sa comentez la postare, cu toate ca mi-a placut.

    Am venit sa-mi cer scuze pentru ceea ce am spus. Ti-am raspuns comentariului, dar am si scris o alta postare, pentru tine.

    Acum am inchis blogul, pe motive....tehnice :d. De fapt, pe motive ca pentru o perioada imi va fi mai bine fara el. Va fi mai....liniste.

    Si am mai venit sa-ti multumesc ca ai avut incredere in mine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da mi un signal cand il redeschizi. Vreau sa te citesc. Ok? Scuzele le dam pe din doua. Si eu am fost rautacioasa. Frustarea ,deh..Amu, ca ne inteleseram amandoolele, pace si prietenie. Multam de vizita, Zambareato. :)

      Ștergere
    2. O sa te anunt, da. :)

      Frustrarile tre' sa ni le rezolvam fiecare cu el insusi/ea insasi in liniste. :)
      (scuze, asa sunt io, mai pedagogica :))) )

      Cu multa placere. :)
      (ideea e ca scriu in continuare pe blog, dar pentru mine. Vei avea de citiiiiiiiiiiit :))) )

      Ștergere
    3. Am doua perechi de ochelari..deh,varsta. Si am si rabdare. Si sete. De altfel de cuvinte,puse in altfel de randuri. Asa ca nu ma speii asa facil, Zambareato :)

      Ștergere
  3. Borgia , sa-ti moara necazul ! Nu stiam de ce nu imi mai apare ca scrii si am rezolvat problema :) , dar mult mai scrii !!!!!!! si eu sufar de dislexie , deci am citit ce a fost "bold" :) Si daca ai chef de plimbare , poti sa vii pe jos pana in Iasi ? Te astept de "levelion" in Piata Unirii :)) ma recunosti , sunt ala cu sticla in mana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai sa mi iau opincile, si amu ma pornesc. Sa aduc si cozonacu'? Ala? Sau sa ti aduc tuica aia fiarta pe care o tot bem de vreo cativa ani:)).. Tzuc fratioare:*..Lasa ca d amu scriu numa' in bold. Nu de alta, dara sa m astept la palme. Peste mecla. Fraterne,asa:))

      Ștergere
  4. Am deschis pravalia.

    Azi si numai azi sunt la reducere de pret anumite produse. :)



    RăspundețiȘtergere
  5. :)))

    Ma refeream la postari, ca pot fi citite.

    Dar ma refeream si la bucati din...."sufletul" meu, orice o fi el acela...

    Ma refeream la mai multe. De obicei numai eu stiu la ce ma refer :))) (adica imi urmaresc procesele interioare).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar eu ti am raspuns metaforic. Articolele de care spuneam, fiind defapt postarile tale :)..O sa ratacesc prin sufletul tau. E imens. Si blogul, si sufletul. Chiar de pare rece. :)

      Ștergere